Home » Beroepsverenigingen » Vereniging Van Fiscale Mediators Vfm

Vereniging van Fiscale Mediators (VFM)


De Vereniging van Fiscale Mediators (VFM) is opgericht in juni 2007. De vereniging is een initiatief van (leden van) de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB), de Nederlandse Federatie van Belastingadviseurs (NFB) en het College van Belastingadviseurs (CB), en wordt mede ondersteund door de Nederlandse Vereniging van Advocaten-Belastingkundigen (NVAB).

VFM heeft als doel het bevorderen van mediation in (i) geschillen die een particulier of een onderneming met de Belastingdienst heeft, en (ii) commerciële geschillen waarin de fiscaliteit mede een rol speelt. Een gemeenschappelijke aanpak is nodig gebleken om mediation in fiscale zaken echt goed van de grond te krijgen. Bovendien is een gezamenlijke aanpak nodig als het gaat om mediators die niet werkzaam zijn bij de Belastingdienst, te betrekken bij mediations in geschillen die particulieren of ondernemingen hebben met de Belastingdienst. De vereniging ziet zichzelf als de wederpartij van de Belastingdienst als het gaat om mediation.

Kijk voor meer informatie over de Vereniging van Fiscale Mediators op de website, klik hier.Copyright belastingadviseur.nl 2024 • Colofon • Concept Plan de Campagne • Webdevelopment greenmedia